lördag 13 februari 2010

Första OS-dagen


Idag så är den första dagen av OS och för oss svenskar så har det varit sprint i skidskytte för damer och damkronornas match mot Schweiz som har gällt. Det gick tyvärr inte så bra för vare sig Helena Jonsson eller Anna-Carin Olofsson-Zidek i sprinten. Helena hamnade på en 12:e plats och ACO på en 20:e. Helena sköt fullt båda gångerna men tiden räckte tyvärr inte till. ACO hade en miss och även för henne så räckte inte tiden till. Tråkig början på OS för dem men det är bara början än. De kommer att komma igen, det vet jag :) Roligt att se att Foppa var på plats för att kolla in sprinten föresten.

Det snackas mycket om dopning i detta lopp för att det var många som gick i mål på en ovanligt bra placering mot för vad de annars brukar göra i just dessa tävlingar. Men jag vill inte spekulera i något sådant då vi inte vet något säkert. Kan ju som sagt vara den gamla "avundsjukan" som kommer fram när det går bra för andra, men jag vet inte. Om det är dopning så är det otroligt sorgligt. Det förstör så många bra idrottare. Jag kommer aldrig glömma när Mülegg körde slut på Per Elofsson vid OS i Salt Lake City. Man kan säga att han förstörde hans karriär för Per kom aldrig riktig tillbaka efter det och slutade så småningom helt med skidåkning. Visst man har ett val om man väljer att hänga på ledaren eller inte men det är ju klart om man vill vinna så väljar man ju att göra det och det var det Per gjorde. Men Mülegg var alldeles för hård och för överlägsen de andra åkarna. Osportsligt och förbannat dumt! Vem vill vinna på att ha fuskat?

Några som det däremot gick bra för var de svenska damkronorna som vann med 3-0 i öppningsmatchen mot Schweiz. Målvakten Kim Martin fick alltså hålla nollan i den inledande matchen och det bådar gott inför nästa match som är på måndag. Då möter Sverige Slovakien :) Det ska nog gå bra tror jag.

Lycka till nu damer!

Kram

- Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar